Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su voveraitėmis
Norėdami paruošti sultingus kotletus su voveraitėmis, rinkitės atšaldytą arba šviežią kiaulienos nugarinę. Pageidautina pirmenybę teikti nugarinei ir sprandinei. Grybų padažas iš voveraičių paprastus kotletus gali paversti nuostabiu šventiniu patiekalu. Šio padažo pagrindas gali būti grietinė arba grietinėlė, sviestas arba pienas. Tirštą ir nepaprastai aromatingą padažą lėkštėse užtepkite tiesiai ant mėsos arba įdėkite į puodą. Padažas su voveraitėmis tinka ir karštas, ir atšaldytas.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Kiekvieną kiaulienos gabalą gerai apskrudinkite iš abiejų pusių, pasūdykite ir apvoliokite kiaulienos prieskoniuose. Kepkite kotletus po 10 minučių iš kiekvienos pusės įkaitintame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite grybus. Smulkiai supjaustykite voveraites. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kepkite voveraites maišydami 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Tolygiai apibarstykite grybus miltais ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir 5 min. pavirkite padažą su voveraitėmis ant silpnos ugnies.
Kategorijos