Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su wasabi
Kotletai su wasabi - puiki idėja japoniškos virtuvės mėgėjams. Wasabi vadinami japoniškais krienais, tačiau tai nėra tiesa, nors augalas priklauso tai pačiai šeimai. Tikruosius wasabi sunku užauginti, o importuoti brangu, todėl parduotuvėse dažnai galima rasti krienų, kiniškų garstyčių ir žaliųjų dažų imitaciją. Tačiau dėl to šis produktas netampa mažiau mėgstamas rusų. Wasabi pagardins kotletus, o marinate esantis sojų padažas suminkštins mėsą, kuri bus sultinga ir įgaus traškią plutelę.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite wasabi su sojų padažu. Įtrinkite jautieną marinatu ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Uždenkite dubenį su marinuota mėsa maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Apkepkite česnaką. Keptuvę patepkite aliejumi ir leiskite gerai įkaisti. Sudėkite česnakus ir kepkite 1 minutę, kol lengvai apskrus.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Sudėkite kotletus į keptuvę su česnakais. Kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Tada suvyniokite į foliją ir palikite 15 minučių atvėsti.
Žingsnis 4
Paskrudinkite sezamo sėklas. Kol mėsa ilsisi, sausoje keptuvėje 1 minutę paskrudinkite sezamo sėklas.
Kategorijos