Publikavimo data: 2024-06-09
Kepta anties ir vištienos mėsa
Orkaitėje kepta anties ir vištienos mėsa su obuoliais ir svarainiais - universalus šventinis pasirinkimas. Toks prabangus patiekalas asocijuojasi su kažkuo šventiniu, o ant stalo atrodo labai apetitiškai ir gražiai. Dėl to, kad antis turi daug poodinių riebalų, mėsa neišdžiūsta, o tinkamai iškepus antį, susidaro aukso spalvos skani plutelė. Kepimo procesas nėra labai sudėtingas, tačiau reikia žinoti keletą taisyklių, kad viskas pavyktų taip, kaip reikia. Merginos, kurios stebi figūrą, neišsigąskite patiekalo kaloringumo, nes didžioji dalis riebalų išsilydo ir nepatenka į lėkštę.
Žingsnis 1
Nupjaukite vištienos ir anties šonkaulių dalis, o likusią dalį padalykite į porcijinius gabalėlius. Mėsos gabalėlius pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Supjaustykite obuolius ir svarainius skiltelėmis.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite marinuotos mėsos griežinėlius, o tarp jų atsitiktine tvarka išdėliokite obuolių ir svarainių griežinėlius.
Žingsnis 4
Uždenkite kepimo skardą folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 60-90 minučių, kol iškeps. Retkarčiais apipilkite patiekalą kepimo sultimis.
Žingsnis 5
Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos atsargiai nuimkite foliją ir kepkite mėsą, kol ji paruduos.
Kategorijos