Publikavimo data: 2024-04-08
Kepta antis
Daugelyje Europos šalių patiekiama orkaitėje iškepta visa antis. Paukštį iškepti iš esmės nėra sunku, svarbiausia laikytis kai kurių taisyklių. Kadangi mėsa yra gana riebi, ji nemarinuojama majoneze ar grietinėje. Antis derinama su beveik visais prieskoniais, išskyrus zirą. Pikantiško skonio suteiks citrusiniai vaisiai ir imbieras. Kad mėsa įgautų apetitą keliančią traškią plutelę, recepte naudojamas medus. Norint paruošti keptą antį, būtina atsikratyti riebalų pertekliaus nupjaunant kaklo ir nugaros dalį.
Žingsnis 1
Paruoškite prieskonių mišinį. Apelsino žievelę sumaišykite su druska, juodaisiais pipirais ir paprika ir išmaišykite. Atskirame inde paruoškite balzaminio acto, sojų padažo ir aliejaus mišinį, įdėkite medaus ir sumaišykite su apelsinų sultimis. Po to supilkite tarkuotą imbierą.
Žingsnis 2
Išvirkite antį. Į didelį puodą įpilkite šalto vandens ir nuleiskite į jį paukštį, kad mėsa neišdžiūtų ir liktų minkšta, taip pat kad antis iškeptų tolygiai. Virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Įdarykite antį. Supjaustytas apelsinų žieveles su minkštimu ir česnako skilteles sudėkite į skerdeną. Visiškai neišimdami pirštais atskirkite odą nuo raumens ir įtrinkite žievelės, druskos, pipirų ir paprikos mišinį į vidų, po oda ir ant skerdenos išorės.
Žingsnis 4
Kepimo skardos dugną išklokite folija, užpilkite vandeniu ir padėkite aliejumi pateptą groteles. Uždėkite vištieną ant grotelių, uždenkite storu folijos sluoksniu ir siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Tokioje formoje kepkite 30 minučių. Nuimkite foliją ir dar 15 minučių palaikykite orkaitėje. Tada apverskite į kitą pusę, užpilkite sulčių, medaus, padažo ir acto mišiniu, uždenkite foliją. Dėkite atgal į orkaitę 50 minučių. Įsitikinkite, kad ant kepimo skardos dugno yra vandens. Nuimkite foliją, palaikykite antį įjungtoje orkaitėje dar 15 minučių. Tuomet išjungę palikite pastovėti dar 5-7 minutes.
Kategorijos