Kepta antis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Kepta antis

Daugelyje Europos šalių patiekiama orkaitėje iškepta visa antis. Paukštį iškepti iš esmės nėra sunku, svarbiausia laikytis kai kurių taisyklių. Kadangi mėsa yra gana riebi, ji nemarinuojama majoneze ar grietinėje. Antis derinama su beveik visais prieskoniais, išskyrus zirą. Pikantiško skonio suteiks citrusiniai vaisiai ir imbieras. Kad mėsa įgautų apetitą keliančią traškią plutelę, recepte naudojamas medus. Norint paruošti keptą antį, būtina atsikratyti riebalų pertekliaus nupjaunant kaklo ir nugaros dalį.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
280 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta antis Žingsnis 1
Paruoškite prieskonių mišinį. Apelsino žievelę sumaišykite su druska, juodaisiais pipirais ir paprika ir išmaišykite. Atskirame inde paruoškite balzaminio acto, sojų padažo ir aliejaus mišinį, įdėkite medaus ir sumaišykite su apelsinų sultimis. Po to supilkite tarkuotą imbierą.

Žingsnis 2

Kepta antis Žingsnis 2
Išvirkite antį. Į didelį puodą įpilkite šalto vandens ir nuleiskite į jį paukštį, kad mėsa neišdžiūtų ir liktų minkšta, taip pat kad antis iškeptų tolygiai. Virkite 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Kepta antis Žingsnis 3
Įdarykite antį. Supjaustytas apelsinų žieveles su minkštimu ir česnako skilteles sudėkite į skerdeną. Visiškai neišimdami pirštais atskirkite odą nuo raumens ir įtrinkite žievelės, druskos, pipirų ir paprikos mišinį į vidų, po oda ir ant skerdenos išorės.

Žingsnis 4

Kepta antis Žingsnis 4
Kepimo skardos dugną išklokite folija, užpilkite vandeniu ir padėkite aliejumi pateptą groteles. Uždėkite vištieną ant grotelių, uždenkite storu folijos sluoksniu ir siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Tokioje formoje kepkite 30 minučių. Nuimkite foliją ir dar 15 minučių palaikykite orkaitėje. Tada apverskite į kitą pusę, užpilkite sulčių, medaus, padažo ir acto mišiniu, uždenkite foliją. Dėkite atgal į orkaitę 50 minučių. Įsitikinkite, kad ant kepimo skardos dugno yra vandens. Nuimkite foliją, palaikykite antį įjungtoje orkaitėje dar 15 minučių. Tuomet išjungę palikite pastovėti dar 5-7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos