Publikavimo data: 2024-06-09
Kepta antis su bulvėmis
Orkaitėje kepta anties mėsa su bulvėmis yra universalus patiekalas šeimos vakarienei ir dideliam šventiniam stalui. Geriau imti šviežią, o ne šaldytą antį. Galite naudoti bet kokius prieskonius pagal savo skonį. Anties mėsa bus skanesnė, jei pagal skonį paruošite marinatą. Tokiam gardžiam receptui reikės minimalaus ingredientų rinkinio: anties, bulvių, prieskonių ir druskos. Paukštį geriausia kepti giliame ir storasieniame ančių puode arba karščiui atsparioje formoje.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, bulves - skiltelėmis. Sviestą supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite krapus. Išspauskite česnaką.
Žingsnis 2
Visus garnyro ingredientus sumaišykite giliame dubenyje ir suberkite smulkintus krapus.
Žingsnis 3
Įtrinkite antį iš visų pusių česnaku, druska ir pipirais ir užpilkite sojų padažu. Būtinai gerai pagardinkite anties vidų ir nepamirškite pilvo. Iškepusią antį įdarykite paruoštu bulvių, svogūnų ir prieskonių įdaru. Pilvą sutvirtinkite dantų krapštukais.
Žingsnis 4
Dar kartą aptepkite antį sojų padažu ir siųskite kepti į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 180-240 minučių.
Kategorijos