Kepta antis su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Kepta antis su bulvėmis

Orkaitėje kepta anties mėsa su bulvėmis yra universalus patiekalas šeimos vakarienei ir dideliam šventiniam stalui. Geriau imti šviežią, o ne šaldytą antį. Galite naudoti bet kokius prieskonius pagal savo skonį. Anties mėsa bus skanesnė, jei pagal skonį paruošite marinatą. Tokiam gardžiam receptui reikės minimalaus ingredientų rinkinio: anties, bulvių, prieskonių ir druskos. Paukštį geriausia kepti giliame ir storasieniame ančių puode arba karščiui atsparioje formoje.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
285 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta antis su bulvėmis Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, bulves - skiltelėmis. Sviestą supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite krapus. Išspauskite česnaką.

Žingsnis 2

Kepta antis su bulvėmis Žingsnis 2
Visus garnyro ingredientus sumaišykite giliame dubenyje ir suberkite smulkintus krapus.

Žingsnis 3

Kepta antis su bulvėmis Žingsnis 3
Įtrinkite antį iš visų pusių česnaku, druska ir pipirais ir užpilkite sojų padažu. Būtinai gerai pagardinkite anties vidų ir nepamirškite pilvo. Iškepusią antį įdarykite paruoštu bulvių, svogūnų ir prieskonių įdaru. Pilvą sutvirtinkite dantų krapštukais.

Žingsnis 4

Kepta antis su bulvėmis Žingsnis 4
Dar kartą aptepkite antį sojų padažu ir siųskite kepti į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 180-240 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos