Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta antis su kukurūzais
Šventei paruoškite visą antį, keptą su kukurūzais. Naudokite ne šviežius ar konservuotus kukurūzus, o kruopas. Toliau pateikti patarimai padės jums pagaminti skanų patiekalą. Norėdami išgauti traškią plutelę, užpilkite skerdeną verdančiu vandeniu. Norėdami išsaugoti sultingumą ir minkštumą, kepdami naudokite foliją arba rankovę. Suteikite ančiai nuostabaus aromato ir skonio naudodami įvairias žoleles, pavyzdžiui, petražoles arba čiobrelius.
Žingsnis 1
Marinuokite antį ir supjaustykite daržoves. Įtrinkite paukštį 1 šaukštelio druskos, raudonųjų ir juodųjų maltų pipirų mišiniu. Peiliu sutrinkite arba susmulkinkite česnaką ir įdėkite į anties vidų. Palikite antį 2 valandas marinuotis šaldytuve. Daržoves supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Puode sumaišykite pieną, vandenį ir grietinėlę, užvirinkite ir 10 minučių pavirkite kukurūzų miltus. Tada supilkite jį į daržoves, išmaišykite, pagardinkite likusia druska ir čiobreliais ir nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 3
Įdarykite ir iškepkite antį. Į marinuotą antį sudėkite daržoves ir kukurūzų košę ir ją užsukite. Įdėkite antį į rankovę ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Jei reikia, likus 20 min. iki kepimo laiko rankovę atidarykite, kad susiformuotų plutelė.
Kategorijos