Publikavimo data: 2024-03-30
Kepta antis su obuoliais ir sojų padažu
Yra daug orkaitėje keptų ančių receptų. Antį galite kepti su obuoliais, sojų padažu, bulvėmis, grikiais ir t. t. Kad mėsa būtų minkšta ir sultinga, ją reikia iš anksto pamarinuoti. Pavyzdžiui, sojų padaže. Sojų padažą prieš kelis tūkstančius metų išrado kinų vienuoliai, ieškodami pieno produktų pakaitalo. Europą jis pasiekė olandų jūrininkų dėka. Padažas teigiamai veikia sveikatą ir lėtina senėjimo procesą. Todėl jį mėgstama naudoti maisto ruošimui.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite sojų padažą, medų ir juoduosius pipirus. Į marinatą įberkite druskos ir smulkinto česnako ir išmaišykite. Marinatu ištepkite antį iš visų pusių, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.
Žingsnis 2
Paruoškite antį. Nuplaukite obuolius, perpjaukite juos į 4 dalis, išimkite šerdį ir kauliukus. Išimkite antį iš šaldytuvo, nuimkite foliją. Įdarykite antį obuoliais ir dantų kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais. Suvyniokite antį į foliją ir įdėkite į kepimo formą. Kepkite 180 C temperatūros orkaitėje. Po 90 minučių ištraukite antį, nuimkite foliją ir vėl dėkite į orkaitę dar 20-30 minučių, kol ji taps auksinė.
Kategorijos