Kepta antis su obuoliais "Kalėdos" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepta antis su obuoliais "Kalėdos"

Kepta antis su obuoliais yra mėgstamiausias mano šeimos patiekalas! Nuostabaus skonio ir minkšta mėsa, kuri krenta nuo kaulo, tikrai nepaliks abejingų! Tačiau svarbiausia, kad receptas labai paprastas, su juo gali susidoroti net vaikas.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
226 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Kepta antis su obuoliais "Kalėdos" Žingsnis 1
Nuplaukite obuolius ir supjaustykite juos vidutinio dydžio gabalėliais. Jie neturi būti gražūs, nes antis bus jais įdaryta.

Žingsnis 2

Kepta antis su obuoliais "Kalėdos" Žingsnis 2
Česnaką nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite. Įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kepta antis su obuoliais "Kalėdos" Žingsnis 3
Padalykite košę į 2 dalis. Pirmąja puse gerai įtrinkite paruoštą antį iš visų pusių. Antrąja puse košės įtrinkite anties vidų. Tada antį tvirtai įdarykite obuoliais.

Žingsnis 4

Kepta antis su obuoliais "Kalėdos" Žingsnis 4
Į kepimo rankovę įdėkite antį. Rankovę tvirtai užriškite ir padarykite rankovėje kelias nedideles skylutes. Pašaukite antį į 250 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie 2 valandas. Į pabaigą galite šiek tiek sumažinti temperatūrą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, anties patiekalai, įspūdingas receptas, sala, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos