Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta antis su obuoliais "Kalėdos"
Kepta antis su obuoliais yra mėgstamiausias mano šeimos patiekalas! Nuostabaus skonio ir minkšta mėsa, kuri krenta nuo kaulo, tikrai nepaliks abejingų! Tačiau svarbiausia, kad receptas labai paprastas, su juo gali susidoroti net vaikas.
Žingsnis 1
Nuplaukite obuolius ir supjaustykite juos vidutinio dydžio gabalėliais. Jie neturi būti gražūs, nes antis bus jais įdaryta.
Žingsnis 2
Česnaką nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite. Įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite košę į 2 dalis. Pirmąja puse gerai įtrinkite paruoštą antį iš visų pusių. Antrąja puse košės įtrinkite anties vidų. Tada antį tvirtai įdarykite obuoliais.
Žingsnis 4
Į kepimo rankovę įdėkite antį. Rankovę tvirtai užriškite ir padarykite rankovėje kelias nedideles skylutes. Pašaukite antį į 250 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie 2 valandas. Į pabaigą galite šiek tiek sumažinti temperatūrą.
Kategorijos