Publikavimo data: 2024-06-09
Kepta antis su ryžiais
Sultinga antis su tinkamai paruoštais ryžiais - puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Dėl mėsos ir košės patiekalas yra labai sotus, jame gausu angliavandenių ir baltymų. Antis yra pagrindinis šio recepto ingredientas, todėl svarbu rinktis šviežią mėsą. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Supjaustykite antį norimais gabalėliais, bet ne per dideliais. Apvoliokite ją iš visų pusių prieskoniais ir išspauskite vienos citrinos sultis. Įtrinkite visus prieskonius į antį ir palikite ją marinuotis 15 minučių. Tada įkaitinkite keptuvę, supilkite pusę alyvuogių aliejaus ir 30-40 min. kepkite antį ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite likusį alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir morkas ir kepkite 3 minutes. Sudėkite ryžius ant vidutinės ugnies ir virkite, kol jie išvirs ir išgaruos visas vanduo. Sudėkite išvirtus ryžius į daržovių keptuvę, išmaišykite ir troškinkite apie 5 min. Paruoštą garnyrą patiekite su minkšta antiena.
Kategorijos