Publikavimo data: 2024-04-08
Kepta antis tešloje
Norėdami paruošti tešloje keptos anties receptą, kad ji būtų švelni ir sultinga, turite žinoti keletą paslapčių. Pirma, paukštį reikia iš anksto iškepti. Antra, jai skirta plutelė būtinai turi būti pagaminta iš labai sūrios tešlos, kuri neleidžia ištekėti kvapniam sultiniui.
Žingsnis 1
Paruoškite antį. Įtrinkite skerdeną prieskoniais ir pomidorų pasta. Perkelkite ją į keptuvę ir padėkite ant viryklės. Įjunkite vidutinę kaitrą. Kepkite po 6 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Išjunkite ugnį ir perkelkite antį į kepimo indą. Uždenkite formą folija ir 4 valandoms pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį. Keptuvėje įkaitinkite likusius anties riebalus. Sudėkite salierus, morkas, česnakus ir svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Supilkite į keptuvę vyną ir virkite 2 minutes, kol išgaruos alkoholis. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Miltus ir druską sumaišykite su kiaušinių baltymais. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 4
Baigkite kepti antį. Išimkite antį iš orkaitės, kai ji bus beveik iškepusi. Iškočiokite tešlą. Ant tešlos paskleiskite špinatų lapus, tada sudėkite antį ir pradėkite vynioti tešlą. Į įdubimo centrą sudėkite smulkintas daržoves. Dėkite atgal į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos