Publikavimo data: 2024-06-09
Kepta aštri antis su bulvėmis
Jei norite pradžiuginti šeimą skania ir nesudėtinga vakariene, verta išbandyti šį receptą. Kaimiškų bulvių ir minkštos mėsos skonis yra pagrindiniai šio patiekalo privalumai. Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, kurie tinka anties patiekalams. Prie bulvių taip pat galite vartoti bet kokias kitas daržoves ir kepti jas su mėsa.
Žingsnis 1
Pirmiausia paimkite antį ir aptepkite ją druska, majonezu, garstyčiomis, medumi ir sojų padažu. Įdėkite ją į gilų indą, uždenkite maistine plėvele ir bent 12 valandų padėkite į šaldytuvą, kad mėsa marinuotųsi ir sugertų visus prieskonių aromatus. Praėjus ne mažiau kaip 12 valandų, antį dar kartą aptepkite marinatu.
Žingsnis 2
Anties pilvą pripildykite obuoliais ir pritvirtinkite konstrukciją dantų krapštukais. Į bulves įdėkite smulkinto česnako, druskos, pipirų ir prieskonių. Kepimo formą ištepkite saulėgrąžų aliejumi, į jos vidurį įdėkite antį ir aplink ją išdėliokite bulves.
Žingsnis 3
Tada formą uždenkite dangčiu arba sandariai uždenkite folija ir pašaukite antį kepti į orkaitę 2-2,5 valandos. Kai antis bus beveik iškepusi, nuimkite dangtį ir palikite kepti be jo dar 15 minučių. Po to išimkite formą iš orkaitės ir iš karto patiekite mėsą.
Kategorijos