Publikavimo data: 2024-05-19
Kepta ėriena su bulvėmis
Kepta ėriena su bulvėmis yra paprastas ir sotus patiekalas, kuris tikrai patiks visiems, nes jame daug gardžios keptos mėsos, daug bulvių ir daug aštrių aromatinių prieskonių. Trumpai tariant, viskas, kas geriausia, viename patiekale. Ilgai marinuojant mėsa taps minkšta ir aromatinga, o kepant tinkamoje temperatūroje prieskoniai atsiskleis ir mėsa tiesiog ištirps burnoje.
Žingsnis 1
Sutarkuokite 2 svogūnus, o trečiąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Sumaišykite druską ir mėsos prieskonius ir apibarstykite ėrieną. Tada įtrinkite mėsą tarkuotais svogūnais ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus tolygiai paskleiskite svogūnų žiedus, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 4 valandoms.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite stambiais gabalais, kuriuos reikės pasūdyti ir pagardinti prieskoniais pagal skonį, taip pat leisti šiek tiek pastovėti, kad įgautų skonį.
Žingsnis 3
Į kepimo rankovę įdėkite su svogūnais ir bulvėmis marinuotą ėriuką, o jos galus sutvirtinkite specialiomis sąvaržomis. Padėkite rankovę ant kepimo skardos ir keliose vietose ją pradurkite, kad išeitų garai. Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 90 minučių.
Kategorijos