Publikavimo data: 2025-08-18
Kepta jauna ožkiena su aromatiniais prieskoniais
Kepta jauna ožkiena su aromatingais prieskoniais yra sotus ir sotus patiekalas, kurį galima patiekti šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Dėl marinato, kurį sudaro vynas, majonezas, kečupas ir alyvuogių aliejus, mėsa yra minkšta ir sultinga. Marinavimo metu ant mėsos gabalėlių užtepti rozmarinai, džiovinti čiobreliai, bazilikai ir pipirų mišinys suteikia patiekalui neįprastą aštrų ir pikantišką skonį.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite dideliais gabalais ir sudėkite į gilų dubenį. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Nuvalykite česnaką ir smulkiai sukapokite. Į mėsą sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, taip pat džiovintus čiobrelius, bazilikus, pipirus ir druską pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Atskirame inde paruoškite marinatą mėsai. Majonezą sumaišykite su vynu, alyvuogių aliejumi ir kečupu. Užpilkite marinatą ant mėsos ir gerai išmaišykite. Padėkite indą su mėsa į šaldytuvą 12 valandų. Marinatas suminkštins mėsą ir kepimo pabaigoje ji taps sultinga.
Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi. Į formą sudėkite mėsą, uždenkite pergamentiniu popieriumi. Kepkite patiekalą iki 180-200 °C įkaitintoje orkaitėje 70-90 minučių, kol iškeps. Nuimkite pergamentinį popierių ir kepkite dar 15 minučių. Išjunkite orkaitę, palikite dar 5 minutes ir patiekite.
Kategorijos