Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta ožkiena namuose
Ožkiena yra delikatesas ir retai ruošiama namuose, nors kai kuriose šalyse ji laikoma tradiciniu nacionaliniu patiekalu. Ožkos mėsa yra minkšta ir sultinga, ji ruošiama kaip įprasta kiauliena ar veršiena.
Žingsnis 1
Supjaustykite ožkieną mažais kubeliais, įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir uždengę dangčiu kepkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Nusunkite iš mėsos pradėjusį garuoti vandenį.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną žiedais ir pridėkite prie mėsos. Taip pat suberkite papriką, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Palikite mėsą troškintis po dangčiu dar apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Pomidorus, saldžiąją papriką supjaustykite stambiais griežinėliais, suberkite į mėsą ir sumaišykite. Salotas supjaustykite stambiai, suberkite į mėsą, įpilkite pomidorų pastos, išmaišykite ir troškinkite, kol mėsa išvirs.
Kategorijos