Publikavimo data: 2025-08-18
Švelni, sultinga ožka, troškinta su daržovėmis
Ožkiena priskiriama raudonai mėsos rūšiai. Tai mažai kalorijų turintis dietinis produktas. Joje yra mažiau riebalų nei jautienoje ir ėrienoje, ji gerai virškinama, hipoalerginė ir tinkama vaikams. Ją galima naudoti įvairiems patiekalams gaminti. Skonis išryškinamas pridedant įvairių prieskonių.
Žingsnis 1
Mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje iš visų pusių 15-20 minučių, kol apskrus.
Žingsnis 2
Paimkite katilą, sudėkite į jį ožkieną, supjaustytas morkas, paprikas, svogūnus, pomidorus ir česnakus. Supilkite 200 ml karšto vandens, uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 30 minučių. Tada į mėsą ir daržoves sudėkite bulves, įberkite druskos, leiskite užvirti ir dar 20-25 min. troškinkite, kol mėsa bus paruošta.
Kategorijos