Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne

Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne - švelnus ir aromatingas delikatesas, kuris padės paįvairinti kasdienį meniu. Baltasis vynas ir svieste pakepintas česnakas padės pašalinti specifinį mėsos kvapą, o daržovės suteiks patiekalui ryškumo ir gražios išvaizdos. Be to, ožkiena yra dietinis, hipoalerginis produktas, kuris tinka vaikų ir dietiniam maitinimui.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne Žingsnis 1
Mėsą pasūdykite, papipirinkite ir kepkite keptuvėje ant didelės ugnies, kol taps auksinė. Kitoje keptuvėje 3-4 min. pakepinkite česnaką ir sviestą.

Žingsnis 2

Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne Žingsnis 2
Ant ožkienos supilkite aliejų ir česnako gabalėlius, supilkite vyną, apynius, išmaišykite ir 10 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o paprikas - 1 cm storio griežinėliais.

Žingsnis 3

Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne Žingsnis 3
Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus ir paprikas, kol suminkštės. Tada sudėkite juos į mėsą, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies, kol beveik visas skystis išgaruos. Supilkite likusį alyvuogių aliejų ir troškinkite dar 5-6 min.

Žingsnis 4

Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne Žingsnis 4
Dabar paruoškite garnyrą. Į puodą įpilkite 2,5 l vandens, įberkite jūros druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus, gerai išmaišykite ir virkite pagal ant pakelio pateiktus nurodymus.

Žingsnis 5

Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne Žingsnis 5
Tuomet makaronus nusausinkite sietelyje. Sudėkite sviestą ir išmaišykite. Makaronus sudėkite į lėkštes, sudėkite su daržovėmis troškintą ožkieną ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, namų receptai, be įprastų alergenų, ožkiena, jūsų receptai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, vakarienė, pietūs, aštriai, paprastai, kepti patiekalai, mėsos patiekalai, antrieji kursai

Kategorijos