Publikavimo data: 2025-08-18
Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne
Ožkiena su daržovėmis baltajame vyne - švelnus ir aromatingas delikatesas, kuris padės paįvairinti kasdienį meniu. Baltasis vynas ir svieste pakepintas česnakas padės pašalinti specifinį mėsos kvapą, o daržovės suteiks patiekalui ryškumo ir gražios išvaizdos. Be to, ožkiena yra dietinis, hipoalerginis produktas, kuris tinka vaikų ir dietiniam maitinimui.
Žingsnis 1
Mėsą pasūdykite, papipirinkite ir kepkite keptuvėje ant didelės ugnies, kol taps auksinė. Kitoje keptuvėje 3-4 min. pakepinkite česnaką ir sviestą.
Žingsnis 2
Ant ožkienos supilkite aliejų ir česnako gabalėlius, supilkite vyną, apynius, išmaišykite ir 10 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o paprikas - 1 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus ir paprikas, kol suminkštės. Tada sudėkite juos į mėsą, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės ugnies, kol beveik visas skystis išgaruos. Supilkite likusį alyvuogių aliejų ir troškinkite dar 5-6 min.
Žingsnis 4
Dabar paruoškite garnyrą. Į puodą įpilkite 2,5 l vandens, įberkite jūros druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus, gerai išmaišykite ir virkite pagal ant pakelio pateiktus nurodymus.
Žingsnis 5
Tuomet makaronus nusausinkite sietelyje. Sudėkite sviestą ir išmaišykite. Makaronus sudėkite į lėkštes, sudėkite su daržovėmis troškintą ožkieną ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Kategorijos