Publikavimo data: 2025-08-17
Ožkos troškinys daugiafunkcinėje keptuvėje
Namuose pagamintas troškinys labai skiriasi nuo parduotuvėje pirkto troškinio. Jis būna labai kvapnus, turtingas mėsos skonio. Tai puikus būdas apsirūpinti dideliais mėsos kiekiais. Jei esate ragavę troškinio iš kiaulienos, jautienos ar avienos, iš karto pastebėsite, kad jie skiriasi nuo ožkienos. Ji yra minkštesnė, skanesnė ir aromatingesnė, o dėl savo skonio ir maistinės vertės laikoma delikatesu.
Žingsnis 1
Mėsą užpilkite citrinos sultimis, sudėkite supjaustytus citrinos žiedus, išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą į multicookerį ir užpilkite ją šaltu vandeniu. Kepkite 2,5 val. įjungę programą "Šaltas arba troškinys". Kai tik vanduo užvirs, sudėkite svogūną, 10 lauro lapų, raudonėlio pipirų ir druskos ir toliau virkite, kol pasigirs pabaigos signalas. Išimkite mėsą iš dubens, atvėsinkite, išimkite kaulus ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Išplaukite dubenį, sudėkite į jį smulkintą mėsą, lašinius, česnaką, 6 lauro lapus ir įjunkite tą pačią programą 15 minučių. Virkite dažnai maišydami, kol pasigirs signalas. Išvirusį troškinį sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užkimškite, kad mėsa būtų padengta riebalų sluoksniu ant viršaus. Uždenkite iškaitintu dangteliu ir laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos