Publikavimo data: 2024-03-27
Kepta jautiena.
Jautieną galima ruošti įvairiais būdais. Ji verdama, troškinama, kepama. Jei turite sultingos jautienos gabalą, bet nenorite gaminti sudėtingų patiekalų, mėsą gaminkite pagal šį receptą. Jautienos gabalėliai kepami keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir sojų padažu, kuris puikiai tinka šiai mėsos rūšiai. Prie tokios jautienos pridėkite garnyrą, pavyzdžiui, bulvių košę, ir skani karšta vakarienė visai šeimai paruošta.
Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite nedideliais 5-10 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sudėkite jautieną į keptuvę ir kepkite ją kartu su svogūnu 5-7 minutes ant vidutinės ugnies. Nepamirškite periodiškai apversti jautieną.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite sojų padažą ir sausas žoleles.
Žingsnis 6
Kepkite jautieną ant vidutinės ugnies dar 3-4 minutes, kol iškeps. Padažas turėtų šiek tiek išgaruoti ir padengti jautieną bei svogūnus.
Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą pagardinkite pipirais ir pabarstykite sezamo sėklomis. Mėgaukitės
Kategorijos