Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta jautiena su daržovėmis
Kepta jautiena su daržovėmis - tai klasikinis švelnios mėsos ir mėgstamo garnyro derinys. Toks mėsos padažas su daržovėmis patiks absoliučiai visiems. Minkšta jautiena, kepta ir troškinta gausybėje daržovių, gaunasi švelni ir sotinanti. Kartą paragavę, norėsite šį kepsnį gaminti dar ir dar kartą. Patiekalas taps vienu mėgstamiausių šeimos patiekalų. Šį kepsnį galima patiekti ne tik vakarienei, bet ir šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Apkepkite svieste, tada perkelkite mėsą į katilą.
Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje pakepinkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir batonais supjaustytas morkas, tada taip pat perkelkite į katilą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Ant viršaus suberkite strypais ar storais žiedais supjaustytą salierą, žiedais supjaustytą nuluptą česnaką, susmulkintus karčiuosius pipirus ir viską sudėkite į katilą su mėsa.
Žingsnis 4
Kai viską sudėsite sluoksniais, pagal skonį papipirinkite ir pasūdykite, paskutiniu sluoksniu sudėkite pomidorus. Pomidorus supjaustykite į 4 arba 2 didelius gabalus. Jei norite, įberkite petražolių.
Žingsnis 5
Viską pabarstykite Provanso žolelėmis, uždenkite dangčiu arba folija ir 3 valandoms pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kartkartėmis stebėkite, kad vanduo per daug neišvirtų. Jei vandens nepakanka, įpilkite jo daugiau.
Kategorijos