Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta jautiena vyšnių, serbentų ir mėtų lapuose
Jei galvojate apie savo mitybos kokybę, žinoma, jau seniai atsisakėte perdirbtos mėsos ir dešros gaminių. Tačiau sutikite, kartais tikrai norisi pasigaminti sotų sumuštinį kelionėje ar pusryčiams. Šis receptas tikrai ateis į pagalbą. Mėsą paruošti nėra sudėtinga, todėl gausite puikią sveiką pirktinės dešros alternatyvą. Kartu ji nėra kaloringa ir turi mažai riebalų.
Žingsnis 1
Jautieną sudėkite ant folijos lakšto ir kruopščiai aptepkite garstyčiomis, pabarstykite cukrumi, paprika, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite nuplautus lapus ir jais apklokite jautieną iš visų pusių. Suvyniokite į foliją ir 24 val. padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Kai mėsa marinuosis, įkaitinkite orkaitę iki 190 °C ir kepkite apie valandą. Atvėsinkite ir supjaustykite porcijomis.
Kategorijos