Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta kalakutiena su Adygėjos druska
"Adygean" druska - tai produktas, į kurio sudėtį įeina valgomoji druska, česnakas, prieskoniai ir žolelės. Nuo įprastos druskos ji skiriasi turtingesne sudėtimi ir pikantišku skoniu. Prieskoniai ypač populiarūs Kaukazo šalyse. Išbandykite gaminti patiekalus su Adygėjos druska ir atraskite naujų skonių. Šis prieskonis ypač gerai dera su mėsa, ypač su kalakutiena. Tokią kalakutieną geriau kepti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves. Sudėkite paukštieną į dubenį, supilkite ant jos sviestą ir pabarstykite Adygėjos druska. Išmaišykite šlauneles, kad sviestas ir druska tolygiai pasiskirstytų. Svogūnus supjaustykite žiedais, o morkas - apskritimais.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą su druska. Ant pergamento sudėkite daržoves, ant viršaus - kalakutą, šiek tiek užlenkite popieriaus kraštus, kad neišbėgtų sultys. Dėkite į orkaitę ir kepkite 35 minutes.
Kategorijos