Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta kalakutiena su burokėliais
Šis receptas - tai apetitą žadinantis patiekalas, kuriame granatų sultyse kepta švelni mėsa puikiai dera su sultingu slyvų ir burokėlių garnyru. Paruošta kalakutiena būna labai skani ir kvapni. O kad patiekalas būtų dar įdomesnis, mėsa apvyniojama šonine. Ji ne tik suteikia kalakutienai daugiau sotumo, bet ir prideda sūraus poskonio. Patiekalui patiekti naudojami granatų grūdeliai, tačiau jei norite, galite į jį įpilti saldžiarūgščio padažo, kuris dar labiau paryškins mėsos skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Peiliu kalakutų blauzdose padarykite nedideles skylutes. Mėsą iš visų pusių įtrinkite druska ir pipirais, kad kalakutiena gerai įsigertų prieskonių. Tada paimkite blauzdą, uždėkite ant jos rozmarino ir sandariai apvyniokite šonine. Tą patį pakartokite su antruoju mėsos gabalu. Tada sudėkite blauzdas į kepimo formą, užpilkite granatų sultimis ir 30 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 2
Paruoškite garnyrą. Džiovintas slyvas supjaustykite didelėmis skiltelėmis ir perkelkite į kepimo indą atskirai nuo mėsos. Tą patį padarykite ir su raudonuoju svogūnu bei burokėliais. Česnaką išspauskite per presą ir sudėkite prie likusių ingredientų. Tada į formą supilkite alyvuogių aliejų, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Tada įdėkite garnyrą į orkaitę kartu su kalakutiena 15-20 minučių.
Kategorijos