Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta kalakutiena su kukurūzais
Kepta kalakutiena su kukurūzais ir sūriu būna sultinga, atrodo neįprastai ir labai šventiškai. Kalakutienos krūtinėlės filė turi mažai riebalų ir yra puikaus skonio, kurį puikiai papildo kukurūzų saldumas ir kreminis sūrio bei grietinės švelnumas. Ją galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir daugiafunkcinėje keptuvėje. Šį patiekalą rekomenduojama patiekti su bulvių koše, makaronais, virtais ryžiais arba grikiais ir, žinoma, troškintomis daržovėmis arba šviežiomis salotomis.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą kepimui. Į grietinę įberkite druskos ir itališkų žolelių, gerai išmaišykite, mišiniu ištepkite kalakutienos kepsnius iš visų pusių ir sudėkite į kepimo indą.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Ant mėsos tolygiai paskleiskite kukurūzus ir pabarstykite sūrio drožlėmis. Uždenkite folija ir 30 minučių pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos