Publikavimo data: 2024-09-17
Kepta kalakutiena su obuolių garnyru
Geriau rinktis sultingus ir nelabai saldžius vaisius, tada obuolių rūgštelė puikiai derės su mėsa. Kalakutiena su obuoliais ir prieskoninėmis žolelėmis būna nepaprastai skani ir sultinga.
Žingsnis 1
Sudėkite džiovintas žoleles ir druską su alyvuogių aliejumi ir išmaišykite. Jei norite, į aliejų įpilkite šiek tiek balzaminio acto. Visus mėsos gabalėlius kruopščiai aptepkite marinatu. Taip pat galite įdėti maltų pipirų, maltos paprikos ir šviežių žolelių šakelių.
Žingsnis 2
Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Iš obuolių pašalinkite šerdį.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsą ir obuolius į kepimo rankovę, užriškite kraštus ir palikite marinuotis, jei norite - užteks pusvalandžio.
Žingsnis 4
Dėkite mėsą ir obuolius į įkaitintą 200˚C orkaitę ir palikite kepti maždaug pusantros valandos.
Kategorijos