Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta kalakutiena su parmezanu
Originalus šio garsaus itališko sūrio pavadinimas yra "parmigiano reggiano". Jo receptas buvo sukurtas maždaug prieš 900 metų vienuolynuose, esančiuose tarp Parmos ir Redžo Emilijos. Rašytiniuose šaltiniuose šis sūris pirmą kartą paminėtas 1254 m. Pagal notarinį aktą viena turtinga ponia net nusprendė įkeisti savo namus, kad kasmet gautų 25 kg sūrio iš Parmos. Turkija ir parmezanas - puikus derinys.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves ir grybus. Keptuvėje su aliejumi pirmiausia apkepkite bulves, tada atskirai grybus. Kepdami į grybus įdėkite skiltelę česnako.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Mėsą pasūdykite, papipirinkite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Vėl įkaitinkite keptuvę ir kepkite kalakutieną iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Į keptuvę, kurioje kepė kalakutas, įpilkite aliejaus ir sudėkite svogūną. Kepkite, kol jis taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas. Troškinkite 10 min. ir sudėkite pomidorus, bazilikus ir itališkas žoleles. Pasūdykite, sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Troškinkite ant silpnos ugnies. Baigiant troškinti įberkite parmezano. Viską sumaišykite su kalakutiena, grybais ir bulvėmis.
Kategorijos