Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta kalakutienos filė
Kepta kalakutienos blauzdos filė - puiki parduotuvėje pirktos dešros alternatyva. Lengva pagaminti, skanu naudoti. Mėsa gaunasi nepaprastai skani, minkšta ir aromatinga.
Žingsnis 1
Išvalykite mėsą nuo folijos ir stambių gyslų. Pagardinkite druska, pipirais, paprika, česnakų milteliais ir aliejumi. Susukite į ritinėlį ir sandariai suvyniokite į foliją. Dėkite į šaldytuvą 8-12 valandų.
Žingsnis 2
Likus 2 valandoms iki kepimo mėsą išimkite iš šaldytuvo. Ją galite kepti folijoje arba įdėti į kepimo rankovę, susukti ir sandariai uždaryti spaustukais.
Žingsnis 3
Sudėkite kalakutą į formą ir kepkite 150 °C temperatūroje 1,5 valandos. Likus 15 minučių iki kalakuto paruošimo, perpjaukite maišelį, įjunkite "grilio" režimą ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos