Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta kario vištiena su traškia plutele
Išorė traški, o vidus nuostabiai sultingas. Lengviausias, skaniausias ir gardžiausias vištienos receptas.
Žingsnis 1
Vištieną nuplaukite ir nusausinkite. Tai labai svarbu. Įdėkite vištieną į bet kokį gilų indą. Galite dėti tiesiai į kepimo indą.
Žingsnis 2
Vištieną iš visų pusių gerai įtrinkite Adygėjos druska, rūkyta paprika ir pipirais. Palikite pusvalandį marinuotis. Gaminu vyrui ir sau, todėl imu tik pusę vištienos, o kitą pusę dedu į šaldiklį.
Žingsnis 3
Pasibaigus laikui, vištieną patepkite majonezu ir palikite marinuotis dar pusvalandį, o geriausia - per naktį. Jei neturite laiko, užteks ir 30 minučių.
Žingsnis 4
Vėl paimkite vištieną ir kruopščiai įtrinkite ją kariu ir aitriąja paprika. Dėkite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. To reikia, kad susiformuotų plutelė ir vištienos sultys neišsiskirtų. Naudojant šį metodą vištiena bus traški ir kartu sultinga. Tada sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite 30 minučių. Tada 30 minučių kepkite 170 laipsnių temperatūroje. Štai ir viskas, vištiena paruošta!
Kategorijos