Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta kiauliena, marinuota uogų ir medaus padaže
Kiauliena, marinuota uogų ir medaus padaže, yra neįprastas ir įdomus patiekalas. Mėsos marinatas gaminamas iš raudonųjų ir juodųjų serbentų bei medaus. Dėl tokio marinato kiauliena tampa neįtikėtinai minkšta, išskirtinė ir suteikia šiek tiek rūgštoką poskonį. Kadangi mėsa marinuojama kelias valandas, per tą laiką ji įsigeria į padažą ir tampa labai sultinga.
Žingsnis 1
Įtrinkite mėsą druska, pipirais ir čiobreliais. Prie kaulo padarykite įpjovą ir į ją įdėkite kelis žirnelius bei svogūnus. Dubenyje sumaišykite susmulkintus raudonuosius ir juoduosius serbentus su medumi.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo indą. Ant dugno dėkite porą šaukštų marinato, tada sudėkite mėsą ir gausiai užpilkite likusiu padažu. Uždenkite folija ir palikite šaldytuve 120 minučių.
Žingsnis 3
Tada į kepimo indą įpilkite 70 ml vandens, uždenkite folija ir kepkite 80 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių, kol apskrus.
Kategorijos