Publikavimo data: 2024-06-24
Kepta kiauliena medaus glazūroje
Sultinga, švelni mėsa ir pikantiškai saldi glazūra patiks visiems. Šis patiekalas taps jūsų stalo puošmena ir pateks į jūsų ypatingų receptų banką. Kiauliena dera su bulvėmis arba grūdais, tokie garnyrai papildys patiekalą. Kiaulieną patiekite visą, taip patiekalas ant jūsų stalo atrodys dar įspūdingiau. Gero apetito!
Žingsnis 1
Sudėkite cukrų, garstyčias, pipirus ir medų į dubenį ir viską išmaišykite. Maišykite apie 5-7 minutes, kad cukrus šiek tiek ištirptų.
Žingsnis 2
Į gautą mišinį supilkite sojų padažą ir actą. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Mėsoje padarykite negilius išilginius 0,5-0,7 cm pjūvius ir tokius pat skersinius pjūvius maždaug 1 cm atstumu vienas nuo kito. Į kepimo indą supilkite vandenį ir sudėkite gvazdikėlius bei skilteles. Tada sudėkite į jį mėsą. Dėkite į orkaitę kepti 20 minučių.
Žingsnis 4
Tada išimkite mėsą ir gausiai aptepkite glajumi. Dėkite atgal į orkaitę ir kas 20 minučių aptepkite mėsą.
Žingsnis 5
Kartokite, kol mėsa apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Apytikslė kepimo trukmė 130 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės.
Kategorijos