Kepta kiauliena medaus glazūroje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Kepta kiauliena medaus glazūroje

Sultinga, švelni mėsa ir pikantiškai saldi glazūra patiks visiems. Šis patiekalas taps jūsų stalo puošmena ir pateks į jūsų ypatingų receptų banką. Kiauliena dera su bulvėmis arba grūdais, tokie garnyrai papildys patiekalą. Kiaulieną patiekite visą, taip patiekalas ant jūsų stalo atrodys dar įspūdingiau. Gero apetito!
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta kiauliena medaus glazūroje Žingsnis 1
Sudėkite cukrų, garstyčias, pipirus ir medų į dubenį ir viską išmaišykite. Maišykite apie 5-7 minutes, kad cukrus šiek tiek ištirptų.

Žingsnis 2

Kepta kiauliena medaus glazūroje Žingsnis 2
Į gautą mišinį supilkite sojų padažą ir actą. Išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Kepta kiauliena medaus glazūroje Žingsnis 3
Mėsoje padarykite negilius išilginius 0,5-0,7 cm pjūvius ir tokius pat skersinius pjūvius maždaug 1 cm atstumu vienas nuo kito. Į kepimo indą supilkite vandenį ir sudėkite gvazdikėlius bei skilteles. Tada sudėkite į jį mėsą. Dėkite į orkaitę kepti 20 minučių.

Žingsnis 4

Kepta kiauliena medaus glazūroje Žingsnis 4
Tada išimkite mėsą ir gausiai aptepkite glajumi. Dėkite atgal į orkaitę ir kas 20 minučių aptepkite mėsą.

Žingsnis 5

Kepta kiauliena medaus glazūroje Žingsnis 5
Kartokite, kol mėsa apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Apytikslė kepimo trukmė 130 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos