Publikavimo data: 2025-08-16
Kepta kiauliena su bulvėmis
Mėsa ir garnyras kepami kartu ir sutaupoma laiko. Šį patiekalą galima paruošti šventiniam stalui. Jį lengva ir greita paruošti, o tai labai svarbu ruošiantis šventei. Kiaulienos nugarinė laikoma dailia mėsos skerdenos dalimi, todėl kepant ji būna sultinga ir minkšta. Kiaulienos nugarinė laikoma dietine mėsa ir delikatesu.
Žingsnis 1
Paimkite mėsą, sudėkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite nedideliais 3 cm storio griežinėliais. Iškeptą mėsą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Grybus smulkiai supjaustykite. Svogūną susmulkinkite arba supjaustykite plonais pusžiedžiais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Apkepkite svogūnus, tada sudėkite grybus. Supilkite ant jų grietinėlę ir troškinkite 3 minutes.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite, dar kartą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais žiedais. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Nuplaukite pomidorus, supjaustykite juos storesniais žiedais, kad neišsilietų. Geriau naudoti prinokusius, bet tvirtus pomidorus.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kad sūris nepriliptų prie tarkavimo lentelės, kelioms minutėms įdėkite jį į šaldiklį arba šaldytuvą. Trintuvę taip pat patepkite augaliniu aliejumi. Tuomet sūris ant jos slysta.
Žingsnis 6
Kepimo skardą patepkite aliejumi, išdėliokite svogūnų žiedus ir ant jų sudėkite mėsą. Apšlakstykite mėsą grybų padažu.
Žingsnis 7
Tada ant mėsos sudėkite bulves, pomidorus, majonezą ir paskutinį sluoksnį gerai apibarstykite sūriu. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.
Kategorijos