Kepta kiauliena su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kepta kiauliena su bulvėmis

Mėsa ir garnyras kepami kartu ir sutaupoma laiko. Šį patiekalą galima paruošti šventiniam stalui. Jį lengva ir greita paruošti, o tai labai svarbu ruošiantis šventei. Kiaulienos nugarinė laikoma dailia mėsos skerdenos dalimi, todėl kepant ji būna sultinga ir minkšta. Kiaulienos nugarinė laikoma dietine mėsa ir delikatesu.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Kepta kiauliena su bulvėmis Žingsnis 1
Paimkite mėsą, sudėkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite nedideliais 3 cm storio griežinėliais. Iškeptą mėsą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Kepta kiauliena su bulvėmis Žingsnis 2
Grybus smulkiai supjaustykite. Svogūną susmulkinkite arba supjaustykite plonais pusžiedžiais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Apkepkite svogūnus, tada sudėkite grybus. Supilkite ant jų grietinėlę ir troškinkite 3 minutes.

Žingsnis 3

Kepta kiauliena su bulvėmis Žingsnis 3
Bulves nulupkite, dar kartą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais žiedais. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Kepta kiauliena su bulvėmis Žingsnis 4
Nuplaukite pomidorus, supjaustykite juos storesniais žiedais, kad neišsilietų. Geriau naudoti prinokusius, bet tvirtus pomidorus.

Žingsnis 5

Kepta kiauliena su bulvėmis Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kad sūris nepriliptų prie tarkavimo lentelės, kelioms minutėms įdėkite jį į šaldiklį arba šaldytuvą. Trintuvę taip pat patepkite augaliniu aliejumi. Tuomet sūris ant jos slysta.

Žingsnis 6

Kepta kiauliena su bulvėmis Žingsnis 6
Kepimo skardą patepkite aliejumi, išdėliokite svogūnų žiedus ir ant jų sudėkite mėsą. Apšlakstykite mėsą grybų padažu.

Žingsnis 7

Kepta kiauliena su bulvėmis Žingsnis 7
Tada ant mėsos sudėkite bulves, pomidorus, majonezą ir paskutinį sluoksnį gerai apibarstykite sūriu. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos