Publikavimo data: 2025-08-16
Kepta kiauliena su bulvėmis po grietinės ir grybų padažu
Jei nežinote, kuo greitai ir skaniai pamaitinti netikėtus svečius, iškepkite keptą kiaulieną su bulvėmis ir grietinės bei grybų padažu. Sultingi, aromatingi atrinktos kiaulienos nugarinės gabaliukai ir minkštos, švelnios bulvės, išmirkytos nuostabiame grietinės ir grybų padaže, taps sultingi ir gardūs.
Žingsnis 1
Paruoštą kepimo skardą gerai ištepkite saulėgrąžų aliejumi, sudėkite stambiais griežinėliais supjaustytas bulves, pasūdykite ir 10-15 min. pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 2
Supjaustykite kiaulienos nugarinę vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite juos į keptuvę, įkaitintą su saulėgrąžų aliejumi, kepkite ant didelės ugnies, kol šviesiai paruduos, sudėkite kiaulienos kubelius ant bulvių ir pašaukite atgal į orkaitę.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūną - mažais gabalėliais ir tame pačiame saulėgrąžų aliejuje, kuriame kepė mėsa, maišydami kepkite grybus ir svogūnus 3-5 minutes ant vidutinės ugnies. Tada į keptuvę supilkite grietinę, 4 šaukštus vandens, pipirus ir viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Išimkite iš orkaitės skardą su kiaulienos nugarine ir bulvėmis ir atsargiai užpilkite grietinės ir grybų padažu. Dėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite kiaulieną ir bulves su grietinės ir grybų padažu, kol iškeps, 30-40 minučių.
Kategorijos