Kepta kiauliena su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Kepta kiauliena su česnakais

Kepta kiauliena yra labiausiai paplitęs mėsos gaminimo būdas. Kiaulienoje gausu sveikųjų savybių, o kepant jos išlieka. Šį patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru: koše, ryžiais, bulvėmis, daržovėmis ar salotomis. Šalta kepta kiauliena yra puiki dešros alternatyva sumuštiniams ir bandelėms.
Gaminimo laikas
470 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
256 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta kiauliena su česnakais Žingsnis 1
Peiliu susmulkinkite lauro lapą. Sumaišykite visus prieskonius: kebabo prieskonius, pipirus, lauro lapą, druską ir česnaką. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.

Žingsnis 2

Kepta kiauliena su česnakais Žingsnis 2
Kad mėsa gerai pasimarinuotų, galite peiliu padaryti nedideles ertmes ir pabarstyti prieskoniais bei česnako gabalėliais. Sandariai suvyniokite mėsą į foliją ir palikite ją šaldytuve marinuotis bent 4 valandas.

Žingsnis 3

Kepta kiauliena su česnakais Žingsnis 3
Tada sudėkite mėsą ant kepimo skardos ir pusantros valandos kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Likus 10-15 minučių iki mėsos kepimo pradžios atidarykite foliją, kad mėsa įgautų gražią rusvą spalvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos