Publikavimo data: 2024-10-21
Kepta kiauliena su česnakais
Kepta kiauliena yra labiausiai paplitęs mėsos gaminimo būdas. Kiaulienoje gausu sveikųjų savybių, o kepant jos išlieka. Šį patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru: koše, ryžiais, bulvėmis, daržovėmis ar salotomis. Šalta kepta kiauliena yra puiki dešros alternatyva sumuštiniams ir bandelėms.
Žingsnis 1
Peiliu susmulkinkite lauro lapą. Sumaišykite visus prieskonius: kebabo prieskonius, pipirus, lauro lapą, druską ir česnaką. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.
Žingsnis 2
Kad mėsa gerai pasimarinuotų, galite peiliu padaryti nedideles ertmes ir pabarstyti prieskoniais bei česnako gabalėliais. Sandariai suvyniokite mėsą į foliją ir palikite ją šaldytuve marinuotis bent 4 valandas.
Žingsnis 3
Tada sudėkite mėsą ant kepimo skardos ir pusantros valandos kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Likus 10-15 minučių iki mėsos kepimo pradžios atidarykite foliją, kad mėsa įgautų gražią rusvą spalvą.
Kategorijos