Publikavimo data: 2025-08-18
Kepta kiauliena su grybais ir sūriu
Švelni mėsa, kepta su grybais, yra puikus garnyras prie makaronų, košės ar daržovių salotų pietums. Šiame recepte naudojama kiauliena. Kadangi tai gana riebi mėsa, patiekalas gaunasi labai sultingas ir minkštas. Sūris išsilydo orkaitėje ir suteikia patiekalui sūrio poskonį.
Žingsnis 1
Sudėkite mėsos gabalėlius į gilų dubenį, suberkite prieskonius, majonezą, smulkintą svogūną, išmaišykite ir užpilkite pienu. Išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu taip, kad iš abiejų pusių liktų pergamento gabalėlių. Pirmuoju sluoksniu sudėkite mėsą, ant viršaus - grybus, po to - mėsą ir grybus.
Žingsnis 3
Tada sudėkite pomidorus, užpilkite juos marinatu ir apibarstykite sūriu. Indą uždenkite pergamentu. Dėkite į įkaitintą orkaitę 40 minučių. Vėliau pergamentą atidarykite ir palikite orkaitėje 7 minutėms. Patiekite patiekalą tokį, koks jis yra.
Kategorijos