Publikavimo data: 2024-06-08
Kepta kiauliena su majonezu ir garstyčiomis
Orkaitėje kepta kiauliena būna labai kvapni ir skani. Dėl folijos ji neišdžiūsta, išlieka minkšta ir sultinga. Marinatui naudojamos garstyčios ir česnakai suteikia ypatingą unikalų skonį. Ją galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su mėgstamu garnyru. Atvėsusį jį galima naudoti salotoms, sumuštiniams ar tiesiog kaip užkandį.
Žingsnis 1
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite jį su majonezu ir garstyčiomis. Kruopščiai išmaišykite, mišinys turi būti vientisas.
Žingsnis 2
Gautu mišiniu kruopščiai aptepkite mėsą. Suvyniokite ją į foliją ir palikite marinuotis bent 2 valandas.
Žingsnis 3
Kiaulieną kepkite apie valandą 200 °C temperatūroje. Naudokite konvekcijos režimą, kad mėsa iš visų pusių iškeptų tolygiai.
Kategorijos