Publikavimo data: 2025-08-16
Kepta kiauliena su sojų padažu
Kiauliena yra labai naudinga, nes organizmas ją lengvai virškina, joje yra daug B grupės vitaminų, gausu cinko, magnio, ji stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, padeda visapusiškai formuotis kaulams, žindančioms motinoms - gaminti motinos pieną, o saikingai vartojama kiauliena yra puikus antidepresantas. Kepta kiauliena su sojų padažu - sotus, maistingas ir skanus, nuostabaus mėsos skonio patiekalas.
Žingsnis 1
Nuplautą kiaulienos nugarinę nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada supjaustykite mėsą vidutinio dydžio porcijomis ir sudėkite jas į paruoštą keptuvę.
Žingsnis 2
Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite kiaulienos gabalėlius, įpilkite sojų padažo ir gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir kambario temperatūroje marinuokite mėsą 50-60 minučių (retkarčiais pamaišykite).
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite marinuotos kiaulienos gabaliukus ir kepkite 30-40 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, uždengę dangčiu.
Kategorijos