Kepta kiaulienos eskalopė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Kepta kiaulienos eskalopė

Daugelis žmonių mano, kad keptuvėje kepta kiaulienos eskalopė yra prancūziškas patiekalas. Tačiau šiandien daugelyje pasaulio virtuvių yra savų šio recepto variantų. Eskalopė - tai plokščias ir apvalus mėsos sluoksnis. Jam gaminti naudojama jautiena ir kiauliena, tačiau tai būtinai turi būti nugarinė arba išpjova. Tinkamas eskalopo storis negali būti didesnis nei 1,5 cm. Po apskrudinimo jis negali būti mažesnis kaip 5 mm.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
306 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
25 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (41 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta kiaulienos eskalopė Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Suvyniokite nugarinę į maistinę plėvelę arba plastikinį maišelį. Mėsą išmuškite plaktuku, kad jos storis būtų ne didesnis kaip 1 cm, bet ne mažesnis kaip 5 mm.

Žingsnis 2

Kepta kiaulienos eskalopė Žingsnis 2
Kepkite eskalopą keptuvėje. Nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite į jį mėsą, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite ant didžiausios ugnies, kol taps auksinės spalvos, 5-8 min. Kepkite iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos