Publikavimo data: 2024-03-30
Kepta kiaulienos eskalopė
Daugelis žmonių mano, kad keptuvėje kepta kiaulienos eskalopė yra prancūziškas patiekalas. Tačiau šiandien daugelyje pasaulio virtuvių yra savų šio recepto variantų. Eskalopė - tai plokščias ir apvalus mėsos sluoksnis. Jam gaminti naudojama jautiena ir kiauliena, tačiau tai būtinai turi būti nugarinė arba išpjova. Tinkamas eskalopo storis negali būti didesnis nei 1,5 cm. Po apskrudinimo jis negali būti mažesnis kaip 5 mm.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Suvyniokite nugarinę į maistinę plėvelę arba plastikinį maišelį. Mėsą išmuškite plaktuku, kad jos storis būtų ne didesnis kaip 1 cm, bet ne mažesnis kaip 5 mm.
Žingsnis 2
Kepkite eskalopą keptuvėje. Nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite į jį mėsą, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite ant didžiausios ugnies, kol taps auksinės spalvos, 5-8 min. Kepkite iš abiejų pusių.
Kategorijos