Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta kiaulienos nugarinė ir dešrelės su daržovėmis
Kiaulienos kepsnys su bulvėmis yra vienas populiariausių nacionalinių patiekalų. Yra įvairių gudrybių, kaip šį skanų patiekalą padaryti dar skanesnį, ir šiame recepte panaudotos kelios iš jų. Kepiniui gaminti paprastai imama riebi mėsa - kiauliena, įskaitant kiaulienos nugarinę. Tokio patiekalo negalima vadinti dietiniu, tačiau retkarčiais medžiagų apykaitai naudinga suvalgyti ką nors sotaus.
Žingsnis 1
Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais, o dešreles - nuo pusantro iki trijų centimetrų ilgio gabalėliais.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite petražolių lapelius.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite stambiais griežinėliais, o morkas - apskritimais. Užpilkite daržoves šaltu vandeniu, kad bulvės nepatamsėtų.
Žingsnis 4
Sausoje keptuvėje 2-3 minutes pakepinkite šoninę. Sudėkite dešreles ir toliau kepkite maišydami 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Bulves ir morkas, šoninę ir dešreles, svogūnus ir petražoles sudėkite į ugniai atsparų stiklinį arba keraminį indą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Ant viršaus sudėkite susmulkintus vištienos kubelius ir užpilkite indą vandeniu. Dėkite indą į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite nuo pusantros iki dviejų valandų.
Kategorijos