Publikavimo data: 2024-02-01
Kepta menkė su brokoliais receptas
Menkė yra viena populiariausių dietinės virtuvės žuvų. Menkės filė turi daug naudingų elementų, vitaminų, fosforo ir yra mažai kaloringa. Brokoliai ir polakai puikiai dera tarpusavyje. Norėdami gauti kuo daugiau naudos ir išsaugoti naudingąsias daržovių savybes, brokolius galite virti garuose.
Žingsnis 1
Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite brokolius. Jei reikia, pašalinkite žvynus ir kaulus iš lašišų filė.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užkaiskite. Brokolius supjaustykite žiedynais.
Žingsnis 3
Brokolius suberkite į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės (5-7 min.).
Žingsnis 4
Apvoliokite lašišų filė miltuose. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite filė.
Žingsnis 5
Kepkite žuvį, kol iškeps, po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 6
Brokolių žiedynus 1-2 minutes pakepinkite keptuvėje.
Žingsnis 7
Į lėkštes sudėkite lašišas ir brokolius. Patiekalą pagardinkite grietine ir smulkintais žemės riešutais. Gero apetito!
Žingsnis 8
Į lėkštę įdėkite keletą šviežių bazilikų lapelių, vyšninių pomidorų ir griežinėlį citrinos.
Kategorijos