Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta mėsa prieskoniuose
Mėgstu greitus ir paprastus receptus, todėl viską, ką gaminu, sudaro minimalus ingredientų skaičius ir reikalauja mažiausiai veiksmų. Kepta mėsa gaunasi minkšta ir sultinga, tokį patiekalą galima paruošti ir šventiniam stalui, ir romantiškai vakarienei.
Žingsnis 1
Nuimkite mėsą, nulupkite česnaką, susmulkinkite aštriąją papriką ir svogūną. Galite naudoti bet kokį svogūną, mano atveju - porus, bet tinka ir svogūnai. Česnaką lengvai sutrinkite plokščiąja peilio puse. Padarykite druskos ir prieskonių mišinį.
Žingsnis 2
Kelias minutes ant silpnos ugnies augaliniame aliejuje pakepinkite česnaką, svogūną ir papriką.
Žingsnis 3
Išimkite daržoves iš keptuvės ir apkepkite mėsos gabalėlį aliejuje iš visų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite folija ir ant jos sudėkite keptą mėsą. Apvoliokite ją iš visų pusių prieskoniais ir druska. Taip pat galite padaryti "pagalvėlę" iš kepintų svogūnų, aš to nedariau. Tvirtai suvyniokite į foliją.
Žingsnis 5
Šaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 50-60 minučių.
Žingsnis 6
Kepant keptuvėje išgaunama auksinė plutelė, todėl mėsa išlieka sultinga ir būna labai minkšta.
Kategorijos