Publikavimo data: 2024-06-15
Kepta musaka
Graikiška kepta musaka - puikus pietų ar vakarienės patiekalas, kuris taip pat yra labai sveikas. Musakoje daug daržovių, kurios yra mūsų organizmui reikalingų vitaminų ir skaidulų šaltinis. Be to, šis troškinys yra gana sotus ir aromatingas. Atkreipkite dėmesį, kad patiekalo nereikėtų pjaustyti ir patiekti iš karto po gaminimo - leiskite jam pastovėti, kad jis nesubyrėtų ir dar labiau nesugertų daržovių sulčių.
Žingsnis 1
Paruoškite musakos ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite smulkintus svogūnus, morkas ir salierus, kol išgaruos skystis. Tada sudėkite ėrienos faršą ir kepkite 25 minutes, kol taps traški. Supilkite vandenį, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, druską ir pipirus ir troškinkite, kol vanduo išgaruos. Sudėkite baklažanų ir cukinijų griežinėlius ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus ir 3-5 min. kepkite ant šiek tiek silpnesnės nei vidutinė ugnies. Tada atsargiai supilkite pieną, nuolat maišydami, druską, pipirus ir žiupsnelį muskato riešuto. Padažą virkite 1-2 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Ištepkite formą alyvuogių aliejumi, išdėliokite sluoksnį bulvių, sluoksnį baklažanų, užpilkite pusę padažo, išdėliokite sluoksnį cukinijų, sluoksnį maltos mėsos, užpilkite kitą pusę padažo, pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje 30-35 min. 180-190 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos