Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta šoninė
Kepta boujenina yra patiekalas, kurį nesunku paruošti orkaitėje. Tokius griežinėlius galima naudoti ant sumuštinių ir kaip užkandį. Supjaustytą griežinėliais labai patogu laikyti ir valgyti šį skanų ir sultingą patiekalą.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite žiedais, įberkite šaukštą cukraus ir užpilkite šiltu vandeniu. Palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Kiaulienos gabalą nuplaukite po vandeniu, tada nusausinkite audiniu. Kiaulieną užpilkite alyvuogių aliejumi ir įtrinkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Apibarstykite mėsą prieskoniais, mano naudojamais - druska, maltais juodaisiais pipirais ir apyniais. Prieskoniais gerai įtrinkite mėsą iš abiejų pusių.
Žingsnis 4
Ant folijos sudėkite svogūnus, tada mėsą su prieskoniais ir vėl svogūnus. Visiškai suvyniokite į foliją iš visų pusių ir kepkite vieną valandą vienam kilogramui mėsos svorio. Paskutines 20 minučių kepkite foliją nuvynioję.
Kategorijos