Publikavimo data: 2024-10-12
Kepta sultinga vištiena citrinų marinate
Orkaitėje neįprastame citrinų marinate kepta sultinga vištiena - universalus patiekalas šeimos vakarienei ar dideliam šventiniam stalui. Vištieną geriau imti šviežią, o ne šaldytą. Galite vartoti bet kokių prieskonių pagal savo skonį. Vištiena bus skanesnė, jei marinatą paruošite pagal skonį. Tokiam gardžiam receptui reikės minimalaus ingredientų rinkinio: vištienos, cukinijos, obuolių, citrinos ir mėgstamų prieskonių. Paukštį geriausia kepti giliame ir storasieniame ančių puode arba karščiui atsparioje formoje.
Žingsnis 1
Marinatui iš paruoštos citrinos pašalinkite žievelę, išspauskite sultis iš pusės citrinos, tada į citrinos sultis įmaišykite žievelę, druską, juoduosius pipirus, čiobrelius, augalinį aliejų ir sutrintą česnaką. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoštą, nuvalytą vištieną iš vidaus ir iš išorės gausiai įtrinkite paruoštu citrinų marinatu. Tada marinuotą vištieną sudėkite į kepimo maišelį ir supilkite į jį likusį marinatą. Maišelį sandariai užriškite ir bent valandai padėkite į šaltą vietą.
Žingsnis 3
Cukiniją ir rūgštų obuolį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Paruoštas daržoves sudėkite ant paruoštos kepimo skardos dugno. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 4
Išimkite marinuotą vištieną iš maišelio, nuspauskite išorėje esančius prieskonius, kad kepant ji nesudegtų. Padėkite vištieną ant paruoštos daržovių lysvės, į vištienos vidų įdėkite pusę likusios citrinos ir odą pritvirtinkite dantų krapštuku. Uždenkite indą folija ir valandai pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 5
Po valandos atsargiai nuimkite foliją nuo beveik iškepusio patiekalo, gausiai apliekite vištieną daržovių sultimis arba augaliniu aliejumi ir vėl pašaukite į orkaitę maždaug 50 minučių, o po 30 minučių būtinai dar kartą apliekite vištieną išsiskyrusiomis sultimis.
Kategorijos