Kepta sultinga vištienos krūtinėlė kefyro marinate su pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepta sultinga vištienos krūtinėlė kefyro marinate su pomidorais

Kepta sultinga vištienos krūtinėlė kefyro marinate su pomidorais - europietiškas patiekalas. Vištienos krūtinėlė pirmiausia buvo iškepta Vakarų Europos šalyse. Kad krūtinėlė būtų sultingesnė ir skanesnė, ją pradėta marinuoti. Vienas populiariausių marinatų buvo kefyro marinatas su garstyčiomis. Kepant taip pat buvo dedama pomidorų ir svogūnų, kad krūtinėlė būtų sultingesnė, ir suvyniojama į pergamentą, kad neišsisklaidytų aromatai.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Kepta sultinga vištienos krūtinėlė kefyro marinate su pomidorais Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę sudėkite į gilų indą, įberkite garstyčių, prieskonių ir užpilkite kefyru. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.

Žingsnis 2

Kepta sultinga vištienos krūtinėlė kefyro marinate su pomidorais Žingsnis 2
Perkelkite vištienos krūtinėlę ant pergamento. Supjaustykite raudonąjį svogūną ir pomidorą pusžiedžiais ir uždėkite ant mėsos. Ant viršaus gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 3

Kepta sultinga vištienos krūtinėlė kefyro marinate su pomidorais Žingsnis 3
Suvyniokite pergamentą, kad iš vištienos krūtinėlės neišsiskirtų sultys. Pergamentą dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos