Publikavimo data: 2025-08-20
Kepta sultinga vištienos krūtinėlė kefyro marinate su pomidorais
Kepta sultinga vištienos krūtinėlė kefyro marinate su pomidorais - europietiškas patiekalas. Vištienos krūtinėlė pirmiausia buvo iškepta Vakarų Europos šalyse. Kad krūtinėlė būtų sultingesnė ir skanesnė, ją pradėta marinuoti. Vienas populiariausių marinatų buvo kefyro marinatas su garstyčiomis. Kepant taip pat buvo dedama pomidorų ir svogūnų, kad krūtinėlė būtų sultingesnė, ir suvyniojama į pergamentą, kad neišsisklaidytų aromatai.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę sudėkite į gilų indą, įberkite garstyčių, prieskonių ir užpilkite kefyru. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Perkelkite vištienos krūtinėlę ant pergamento. Supjaustykite raudonąjį svogūną ir pomidorą pusžiedžiais ir uždėkite ant mėsos. Ant viršaus gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Suvyniokite pergamentą, kad iš vištienos krūtinėlės neišsiskirtų sultys. Pergamentą dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos