Publikavimo data: 2024-02-04
Kepta šurpa receptas
Šurpa pagal technologiją nėra sudėtingas patiekalas, tačiau jam pagaminti reikia laiko. Produktai ilgai verdami ant ugnies, todėl gaunama tiršta ir tiršta sriuba. Yra du gaminimo variantai: virta ir kepta šurpa. Pirmuoju atveju produktai verdami iš karto, antruoju - iš anksto apkepinami, tada užpilami vandeniu ir išverdami. Ypač skani yra šurpa su kepimu katile. Šurpą galima gaminti iš įvairių rūšių mėsos ir daržovių. Pagrindiniai reikalavimai patiekalui yra du: tik šviežia mėsa ir daug prieskonių.
Žingsnis 1
Nuplaukite jautieną, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nulupkite svogūną ir česnaką. Nulupkite morkas ir bulves. Iš paprikų pašalinkite kotą, vidines pertvaras ir sėklas. Daržoves supjaustykite atsitiktine tvarka. Stambiai sukapokite česnaką. Paruoškite katilą.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą ir daržoves. Katile 5-7 minutes kaitinkite aliejų. Tada sudėkite jautienos gabalėlius ir kepkite mėsą ant didelės ugnies, kol paruduos, retkarčiais pamaišydami. Tada į kepamą mėsą sudėkite morkas ir svogūnus ir kepkite 5 min. Pagardinkite druska. Įdėkite česnako, saldžiosios ir aštriosios paprikos. Išmaišykite turinį ir kepkite dar 5 minutes. Į katilą sudėkite pomidorus savo sultyse, pomidorų pastą ir 1 šaukštelį cukraus. Maišydami kepkite 2 minutes. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos.
Žingsnis 3
Tęskite virimą. Sudėkite bulves į katilą, užpilkite vandeniu ir virkite 15-20 minučių, kol bus paruoštos. Tada sumalkite žiurkę su smulkintomis žolelėmis (petražolėmis), suberkite į šurpą, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Palikite sriubą 10 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 4
Iškeptą šurpą supilkite į gilias lėkštes ir patiekite karštą.
Kategorijos