Publikavimo data: 2025-08-18
Kepta triušio koja su koše
Triušiena laikoma dietiniu produktu. Jo mėsą organizmas lengvai virškina, todėl ji tinka tiems, kurie turi virškinimo sistemos problemų. Triušiena yra liesa, joje gausu lengvai virškinamų baltymų. Joje taip pat yra daug vitaminų ir mikroelementų. Norint tinkamai paruošti triušieną, reikia žinoti keletą subtilybių. Mat jos mėsa yra gana kieta. Todėl dažniausiai ji troškinama. Siūlome jums pasigaminti skanų ir apetitą žadinantį patiekalą: keptą triušio koją su švelnia bulvių koše.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite puodą ant viryklės. Bulves virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Nusausinkite virtas bulves. Į bulves įpilkite sviesto ir šilto pieno. Sutrinkite bulves iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite bulvių košę ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Pabarstykite triušio koją druska, juodaisiais pipirais ir čiobrelių lapeliais. Įtrinkite prieskonius taip, kad jie padengtų triušį iš visų pusių.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite triušį ir kepkite apie 8-10 minučių ant vidutinės ugnies, kol paruduos. Tada įpilkite į keptuvę vandens, kad triušiena būtų apsemta iki pusės. Uždenkite triušį dangčiu ir troškinkite 1 valandą ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite bulvių košę ir triušieną. Papuoškite patiekalą žalumynais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos