Publikavimo data: 2024-06-22
                Kepta vištiena ir bulvės
                                
                    Paprastas vištienos, keptos ištisai su garnyru, receptas. Šis patiekalas puikiai tinka ir šventiniam, ir kasdieniam stalui.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Išimkite vištieną iš druskos tirpalo, nusausinkite ją, įtrinkite vidų druska. Pirštais atsargiai atskirkite odą nuo mėsos, patepkite mėsą žolelių aliejumi. Kojas sutvirtinkite dantų krapštuku.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        Perpjaukite bulves per pusę, sudėkite į karščiui atsparų indą pjautine puse į viršų, apšlakstykite žolelių aliejumi ir pabarstykite druska.
                     
                                        
                        Žingsnis 3
                        
                        Vištieną sudėkite į formą su bulvėmis. Pašaukite į 150 °C temperatūros orkaitę 40 minučių, tada padidinkite temperatūrą iki 190-200 °C ir kepkite dar 30-35 minutes.
                     
                                     
                                
                
                                
                
                
                    
Kategorijos