Kepta vištiena ir bulvės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Kepta vištiena ir bulvės

Paprastas vištienos, keptos ištisai su garnyru, receptas. Šis patiekalas puikiai tinka ir šventiniam, ir kasdieniam stalui.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.03/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Kepta vištiena ir bulvės Žingsnis 1
Išimkite vištieną iš druskos tirpalo, nusausinkite ją, įtrinkite vidų druska. Pirštais atsargiai atskirkite odą nuo mėsos, patepkite mėsą žolelių aliejumi. Kojas sutvirtinkite dantų krapštuku.

Žingsnis 2

Kepta vištiena ir bulvės Žingsnis 2
Perpjaukite bulves per pusę, sudėkite į karščiui atsparų indą pjautine puse į viršų, apšlakstykite žolelių aliejumi ir pabarstykite druska.

Žingsnis 3

Kepta vištiena ir bulvės Žingsnis 3
Vištieną sudėkite į formą su bulvėmis. Pašaukite į 150 °C temperatūros orkaitę 40 minučių, tada padidinkite temperatūrą iki 190-200 °C ir kepkite dar 30-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos