Publikavimo data: 2024-04-03
Kepta vištiena ir kopūstai
Vištieną su kopūstais orkaitėje kepti lengviau nei keptuvėje. Tik mėsą reikia iš anksto apkepti. Daržovės kepamos žalios. Gaunasi skanus, kvapnus ir sveikas patiekalas. Vištienai su kopūstais kepti tinka bet kuri paukščio dalis: blauzdelės, šlaunelės. Vištienos krūtinėlė taip pat bus sultinga ir apetitiška.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Pabarstykite mėsą druska, maltais juodaisiais pipirais ir paprika. Nesupjaustykite griežinėliais. Kepkite dideliais gabalais aliejuje keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite daržovėmis. Morkas sumaišykite su kopūstais, svogūnais, krapais, druska, pipirais ir išspauskite rankomis, kad daržovės išskirtų sultis.
Žingsnis 3
Paruoškite kopūstus ir vištieną kepimui. Padalykite kopūstų ir daržovių mišinį į 2 dalis. Vieną dalį sudėkite ant kepimo formos dugno, ant viršaus užpilkite šiek tiek aliejaus iš keptuvės, kurioje kepė vištiena. Iškeptus vištienos gabalėlius sudėkite ant daržovių sluoksnio. Uždenkite mėsą likusia kopūstų ir daržovių mase ir vėl užpilkite aliejumi iš keptuvės.
Žingsnis 4
Iškepkite kopūstus ir vištieną. Uždenkite formą su vištiena ir kopūstais folija ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 60 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos