Kepta vištiena medaus plutoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kepta vištiena medaus plutoje

Vištiena mūsų šalyje labai populiari. Ji yra nebrangi, o savo sudėtimi nenusileidžia daugeliui brangesnių paukštienos rūšių. Vištienoje visų pirma gausu lengvai virškinamų baltymų ir kai kurių svarbiausių mikroelementų. Tai kobaltas, cinkas, selenas, būtini normaliam raumenų ir kaulų sistemos bei kraujodaros organų vystymuisi ir funkcionavimui. Vištienos gaminimo būdų yra labai daug, tačiau labai populiarus jos kepimas orkaitėje. Tai paprasta ir pakankamai greita. Paruoštas patiekalas būna skanus ir gardus.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Kepta vištiena medaus plutoje Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Atskirame dubenyje sumaišykite medų, augalinį aliejų ir prieskonius. Jei medus jau susikristalizavęs, prieš tai jį ištirpinkite vandens vonelėje.

Žingsnis 2

Kepta vištiena medaus plutoje Žingsnis 2
Padalykite marinatą į dvi dalis ir viena dalimi aptepkite vištieną iš visų pusių. Atidėkite į šalį 60 minučių.

Žingsnis 3

Kepta vištiena medaus plutoje Žingsnis 3
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Supjaustykite gumbus į 2-3 dalis. Šiam receptui tinka mėlynosios bulvės - jos labai traškios ir savo spalva dera prie tamsių brokolių kopūstų.

Žingsnis 4

Kepta vištiena medaus plutoje Žingsnis 4
Brokolius nuplaukite vandenyje ir atskirkite brokolių žiedynus į atskirus daigus. Pašalinkite per storas dalis.

Žingsnis 5

Kepta vištiena medaus plutoje Žingsnis 5
Į atskirą dubenį sudėkite bulves ir brokolius, supilkite marinatą ir atsargiai, bet gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Kepta vištiena medaus plutoje Žingsnis 6
Į karščiui atsparų indą sudėkite bulves ir brokolius, o ant viršaus - vištieną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir įdėkite vištieną 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos