Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta vištiena medaus plutoje
Vištiena mūsų šalyje labai populiari. Ji yra nebrangi, o savo sudėtimi nenusileidžia daugeliui brangesnių paukštienos rūšių. Vištienoje visų pirma gausu lengvai virškinamų baltymų ir kai kurių svarbiausių mikroelementų. Tai kobaltas, cinkas, selenas, būtini normaliam raumenų ir kaulų sistemos bei kraujodaros organų vystymuisi ir funkcionavimui. Vištienos gaminimo būdų yra labai daug, tačiau labai populiarus jos kepimas orkaitėje. Tai paprasta ir pakankamai greita. Paruoštas patiekalas būna skanus ir gardus.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Atskirame dubenyje sumaišykite medų, augalinį aliejų ir prieskonius. Jei medus jau susikristalizavęs, prieš tai jį ištirpinkite vandens vonelėje.
Žingsnis 2
Padalykite marinatą į dvi dalis ir viena dalimi aptepkite vištieną iš visų pusių. Atidėkite į šalį 60 minučių.
Žingsnis 3
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Supjaustykite gumbus į 2-3 dalis. Šiam receptui tinka mėlynosios bulvės - jos labai traškios ir savo spalva dera prie tamsių brokolių kopūstų.
Žingsnis 4
Brokolius nuplaukite vandenyje ir atskirkite brokolių žiedynus į atskirus daigus. Pašalinkite per storas dalis.
Žingsnis 5
Į atskirą dubenį sudėkite bulves ir brokolius, supilkite marinatą ir atsargiai, bet gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Į karščiui atsparų indą sudėkite bulves ir brokolius, o ant viršaus - vištieną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir įdėkite vištieną 60 minučių.
Kategorijos