Publikavimo data: 2025-08-17
Kepta vištiena su adžika ir naminiu česnakiniu aliejumi
Nuostabus vištienos, kuri iš išorės yra traški, o viduje - sultinga, receptas.
Žingsnis 1
Nulupkite česnaką, nuplaukite ir nusausinkite vištieną. Vištieną gausiai aptepkite adžika, druskos ir pipirų nenaudokite, jie bus česnakų aliejuje.
Žingsnis 2
Palikite vištieną marinuotis bent valandą. Geriau dvidešimt keturias valandas. Kol vištiena marinuojasi, paruoškite česnakinį aliejų. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į nedidelį dubenėlį. Įberkite Adygėjos druskos, pipirų, galite įberti paprikos.
Žingsnis 3
Supilkite aliejų į česnaką, išmaišykite ir leiskite susigerti.
Žingsnis 4
Kai vištiena bus marinuota, 30 minučių pašaukite ją į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kas 15 minučių vištieną patepkite česnakiniu aliejumi. Po 30 minučių sumažinkite temperatūrą iki 170 ir kepkite dar 30 minučių.
Kategorijos