Kepta vištiena su adžika ir naminiu česnakiniu aliejumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kepta vištiena su adžika ir naminiu česnakiniu aliejumi

Nuostabus vištienos, kuri iš išorės yra traški, o viduje - sultinga, receptas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
16 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Kepta vištiena su adžika ir naminiu česnakiniu aliejumi Žingsnis 1
Nulupkite česnaką, nuplaukite ir nusausinkite vištieną. Vištieną gausiai aptepkite adžika, druskos ir pipirų nenaudokite, jie bus česnakų aliejuje.

Žingsnis 2

Kepta vištiena su adžika ir naminiu česnakiniu aliejumi Žingsnis 2
Palikite vištieną marinuotis bent valandą. Geriau dvidešimt keturias valandas. Kol vištiena marinuojasi, paruoškite česnakinį aliejų. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į nedidelį dubenėlį. Įberkite Adygėjos druskos, pipirų, galite įberti paprikos.

Žingsnis 3

Kepta vištiena su adžika ir naminiu česnakiniu aliejumi Žingsnis 3
Supilkite aliejų į česnaką, išmaišykite ir leiskite susigerti.

Žingsnis 4

Kepta vištiena su adžika ir naminiu česnakiniu aliejumi Žingsnis 4
Kai vištiena bus marinuota, 30 minučių pašaukite ją į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kas 15 minučių vištieną patepkite česnakiniu aliejumi. Po 30 minučių sumažinkite temperatūrą iki 170 ir kepkite dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos