Kepta vištiena su čiobreliais lengvame pikantiškame padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kepta vištiena su čiobreliais lengvame pikantiškame padaže

Vištiena tinka beveik visiems patiekalams, ji greitai paruošiama ir galima rasti receptą, atitinkantį bet kokius reikalavimus. Vištienos dalys, pavyzdžiui, blauzdelės, greitai paruošiamos ir lengvai valgomos, be to, patiekiamos blauzdelės atrodo patraukliai ir jas lengva porcijuoti. Prieš kepimą pabandykite vištienos blauzdas palaikyti sodriame marinate su sojų padažu, medumi ir čiobreliais, o iškepę gausite rausvą, aromatingą mėsą, o pikantiškas padažas jogurto pagrindu su petražolėmis ir sezamo sėklomis suteiks mėsai ypatingą riešutų ir žolelių skonį.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Kepta vištiena su čiobreliais lengvame pikantiškame padaže Žingsnis 1
Marinatui dideliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, alyvuogių aliejų ir medų ir lengvai suplakite. Tada suberkite cukrų, šiek tiek druskos ir pipirų, supilkite actą ir dar kartą išmaišykite. Sutrinkite čiobrelių šakeles rankose ir sudėkite jas į marinatą. Sudėkite vištienos blauzdas į dubenį su marinatu ir kruopščiai išmaišykite, švelniai "masažuodami" mėsą. Palikite marinuotis 30 minučių.

Žingsnis 2

Kepta vištiena su čiobreliais lengvame pikantiškame padaže Žingsnis 2
Po pusvalandžio įjunkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros, sudėkite blauzdas į tinkamą kepimo indą ir pašaukite į orkaitę 1 valandai. Kas 15 minučių kepinius apliekite kepimo padažu. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos įjunkite konvekcinį arba grilio režimą, kad mėsa paruduotų.

Žingsnis 3

Kepta vištiena su čiobreliais lengvame pikantiškame padaže Žingsnis 3
Išvirkite bulves, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Lengvai apkepkite svieste, pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Kepta vištiena su čiobreliais lengvame pikantiškame padaže Žingsnis 4
Kol bulvės kepa ir mėsa kepa, paruoškite padažą - česnaką, petražoles ir sezamo sėklas sudėkite į maišytuvą arba virtuvinį kombainą, supilkite citrinos sultis, sezamo aliejų ir jogurtą. Viską sutrinkite iki vientisos masės, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, dar kartą suplakite ir supilkite į puodą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos